Politica de confidentialitate

 Politica de confidentialitate a site-ului www.enor.ro protejeaza orice informatie data catre NOR in momentul in care folositi website-ul. NOR va asigura ca informatiile dvs sunt in siguranta. Orice informatie solicitata de noi va fi folosita doar in scopul utilizarii website-ului. SisShoes poate schimba politica de confidetialitate. Va rugam sa recititi politica de confidentialitate pentru a va asigura ca sunteti de acord cu modificarile aduse.

NOR tine la confidentialitatea informatiilor vizitatorilor site-ului nostru si a persoanelor ale caror informatii personale le primim prin utilizarea depunerilor de formulare si a altor servicii conexe. Aceasta politica de confidentialitate explica modul in care colectam informatiile personale prin intermediul site-ului nostru si modul in care le procesam. Aceasta politica de confidentialitate descrie, de asemenea, colectarea si utilizarea informatiilor cu caracter personal in numele clientilor care se aboneaza la platforma noastra.

Prin furnizarea informatiilor personale pe site-ul nostru, sunteti de acord cu practicile de manipulare a informatiilor descrise in aceasta politica de confidentialitate. Va incurajam sa cititi sectiunea intitulata “Optiunile dumneavoastra” de mai jos, pentru a intelege alegerile pe care le aveti disponibile, cu privire la informatiile dumneavoastra personale.

Aceasta politica de confidentialitate  se aplica si in cazul informatiior personale pe care le colectam prin alte mijloace si pe care le adaugam la informatiile personale colectate prin operarea si livrarea serviciilor si a produselor noastre.

Aceasta politica de confidentialitate este incorporata in si este supusa Termenilor si Conditiilor noastre de functionare.

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Pentru a asigura respectarea dreptului utilizatorilor site-ului la protectia datelor cu caracter personal, am implementat masuri specifice de protectie, luand in considerare legislatia romana, precum si cerintele stabilite de Regulamentul (UE) 2017/679 –  aplicabil in intreaga Uniune Europeana incepand cu data de 25 mai 2018 („Regulamentul”).

Datele cu caracter personal reprezinta orice informatie prin care dvs. puteti fi identificat, in special printr-un element de identificare cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online sau unul sau mai multe elemente aflate in legatura cu identitatea dvs. fizica, fiziologica, genetica, psihica, economica, culturala sau sociala.

Societatea noastra ia toate masurile necesare pentru a asigura respectarea dreptului dvs. la protectia datelor cu caracter personal, iar prezentele condiţii reprezinta notificareastabilita de art. 13 sau 14 din Regulament prin care  explicam de ce colectam datele dvs. cu caracter personal, modul in care protejam aceste date, precum si care sunt drepturile dvs. in legatura cu aceasta colectare de date.

Va incurajam sa cititi cu atentie documentul si sa ne solicitati orice informatie suplimentara sau orice lamurire pe care o considerati necesara, cu privire la continutul acestei informari.

1) Consideratii generale privind datele dumneavoastra personale

In conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/679, NOR va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori. Prin Termeni si Conditii Utilizatorii sunt informati ca datele personale pe care le furnizeaza urmeaza a fi prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre NOR a serviciilor pe internet, a serviciilor de furnizare bunuri si servicii, a serviciilor de reclama, marketing si publicitate si a serviciilor de statistica.

 

NOR realizeaza urmatoarele operaţiuni de prelucrare: colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea si, in unele cazuri, transmiterea catre terti, in baza exclusiva si reglementata a unui contract comercial care asigura securitatea si confidentialitatea datelor, precum si respectarea drepturilor utilizatorului, a datelor personale ale Utilizatorilor site-ului pentru a administra, mentine, imbunatati si obtine informaţii cu privire la serviciile pe care le ofera, precum si pentru a preveni erori si scurgeri de informatii prin reteaua IT proprie, incalcari ale legii sau termenilor contractuali.

Datele personale ce urmeaza a fi colectate vor putea fi folosite, inclusiv prin crearea automata de profiluri (pentru acei Utilizatori care şi-au exprimat consimţamantul explicit) si pentru a personaliza intr-un grad cat mai mare serviciile oferite Utilizatorilor prin intermediul site-ului precum si in scopuri de marketing. Crearea automata de profiluri nu va viza datele minorilor, datele personale ale acestora nefiind prelucrate in acest scop.

Datele personale vor fi furnizate de catre Utilizatori, la optiunea lor proprie, in momentul crearii unui cont valabil pe site sau abonarii la un serviciu disponibil pe site, pentru a beneficia de serviciile si produsele oferite prin intermediul acestuia. La inregistrarea in site sunt solicitate Utilizatorului anumite date personale, precum numele si prenumele, sexul, data nasterii, adresa de e-mail, telefon, profesie, obisnuinte/preferinte/comportament, dar si alte informatii cu caracter personal.

Utilizatorul este singurul raspunzator de toate datele furnizate la momentul crearii contului de utilizator pe site. Pentru confirmarea datelor si contului, Utilizatorul va fi anuntat la adresa de e-mail declarata la crearea contului. Acest e-mail de confirmare are rolul stoparii actiunilor frauduloase ale unor utilizatori care folosesc adrese de e-mail ale altor persoane pentru a crea conturi fictive. Daca primiti un asemenea mesaj, in conditiile in care nu v-ati inregistrat personal pe site va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa contact@enor.ro pentru a sterge contul respectiv in maximum 3 zile lucratoare. E-mailul va conţine, in format pdf şi versiunea in vigoare a prezentului Contract.

 

Formularul de profil al Utilizatorului contine campuri care pot fi editate in cazul in care se doreste modificarea sau completarea datelor furnizate la crearea contului.

Utilizatorul nu este obligat sa furnizeze aceste date, ele fiind necesare i) evidentei despre folosirea site-ului si ii) al oferirii in conditii optime a serviciilor prin intermediul acestuia, pentru aducerea la cunostinta a campaniilor promotionale, in scop de reclama, pentru actiuni de marketing si publicitate personalizate si pentru accesul Utilizatorului la facilitati suplimentare. Refuzul Utilizatorului de a furniza datele solicitate determina neparticiparea la actiunile promotionale organizate prin intermediul site-ului si nefolosirea facilitatilor, serviciilor suplimentare oferite exclusiv Utilizatorilor cu un cont in acest website.

Website-ul va putea fi utilizat şi daca Utilizatorul decide sa nu creeze un profil prin furnizarea datelor personale, cu excepţiile stabilite in cadrul Politicii de Cookies (parte integranta a prezentului Contract)

Conform Regulamentul (UE) 2017/679 si Legii nr. 677/2001, Utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, Utilizatorii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor.

Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorii pot face o cerere in scris in acest sens, pe care o vor trimite prin e-mail la adresa contact@enor.ro cu specificatia „Solicitare date cu caracter personal”.

Site-ul se angajeaza sa nu trimita mesaje spam (mesaje comerciale pentru care nu are acceptul prealabil explicit al Utilizatorului) si sa intreprinda toate mijloacele tehnice accesibile pentru a asigura securitatea si confidentialitatea datelor utilizatorului.

Site-ul isi rezerva dreptul de a desfiinta, fara aviz prealabil, conturile si accesul membrilor care incalca Termenii si conditiile, care intreprind activitati dovedite de frauda, calomnie sau atac la securitatea si confidentialitatea informatiilor din cadrul site-ului sau a companiei operatoare a site-ului.

2) Datele avand caracter personal pe care le colectam, temeiurile colectarii si scopurile colectarii

 

in cadrul raportului de comunicare online stabilit intre site si utilizator, colectam si prelucram datele dvs. avand caracter personal, colectarea si prelucrarea acestor date fiind necesara furnizarii de continut informativ si promotional catre utilizator, in urma completarii, de catre acesta, a datelor cu caracter personal in mod voluntar, in cadrul site-ului, prin accesarea uneia sau mai multora dintre sectiunile: creare cont, actualizare cont, abonare la newsletter, completare chestionar online, completare formular online, pentru obtinerea de informatii personalizate sau beneficii comerciale, in cadrul campaniilor promovate pe site.

 Temeiurile colectarii de date cu caracter personal pe site pot fi urmatoarele:

  1. persoana vizata si-a dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice

  2. prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract.

  3. prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine operatorului.

  4. prelucrarea este necesara pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice

  5. prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau care rezulta in exercitarea autoritatii publice cu care este investit operatorul.

  6. prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime urmarite de operator sau de o parte terta, cu exceptia cazului in care prevaleaza interesele sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate, care necesita protejarea datelor cu caracter personal, in special atunci cand persoana vizata este un copil.

 in enumerarile de mai jos va prezentam in mod detaliat ce date cu caracter personal colectate precum si temeiul, scopul si durata colectarii acestora.  Furnizarea datelor indicate mai jos nu este obligatorie pentru a vizualiza Website-ul, cu exceptia celor care vizeaza Cookies.

Datele indicate sunt necesare numai pentru a presta servicii specifice pentru Utilizatorii care le transmit.

·        Date avand caracter personal pe care le colectam: 

Nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, date de localizare geografica, adresa de corespondenta, link profiluri social media

Temeiurile colectarii acestor date: 1), 6)

Scopurile colectarii datelor avand caracter personal: 

Pentru furnizarea accesului la continut si raspunsuri la intrebari si solicitari transmise de catre utilizator online, pentru transmiterea de comunicari, oferte si beneficii constand in acces la servicii si produse

Modalitatea si perioada de colectare a datelor: 

In cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorintei explicite de stergere de catre utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. Dupa cei 10 ani, datele vor fi anonimitate electronic.

·        Date avand caracter personal pe care le colectam: 

Cookies, marcaje de timp (data si ora accesarii), istoricul navigarii pe site

Temeiurile colectarii acestor date: 

1), 6)

Scopurile colectarii datelor avand caracter personal: 

Pentru monitorizarea traficului site-ului si a istoricului accesarilor acestuia, pentru realizarea ierarhiei de continut si identificarea continutului cel mai relevant pentru utilizator.

Modalitatea si perioada de colectare a datelor:

in cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorintei explicite de stergere de catre utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. Dupa cei 10 ani, datele vor fi anonimitate electronic.

3) Modul de pastrare a datelor dvs. avand caracter personal, locatie, perioada de pastrare

Vom stoca datele dvs. cu caracter personal pentru o perioada care nu depaseste perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele, iar, in cazurile in care avem o obligatia legala de a pastra datele dvs. cu caracter personal o anumita perioada de timp, perioada de pastrare va fi cea prevazuta de lege. in functie de situatia concreta, aceasta perioada va varia, putand fi cuprinsa intre 1 zi si 10 ani.

Pentru o buna intelegere a modului de pastrare, a locatiei in care datele dvs. cu caracter personal vor fi pastrate si a perioadei exacte pentru care aceste date vor fi pastrate in evidentele sau in sistemele noastre, va rugam sa consultati tabelul de mai sus.

in scopul garantarii dreptului utilizatorului de a fi protejat in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal, implementam, pentru anumite categorii de date avand un caracter sensibil sau care sunt apte sa afecteze drepturile intr-o maniera semnificativa, masuri speciale de natura tehnica si organizatorica, care sa protejeze aceste categorii de date cu caracter personal.

 

4) Drepturile utilizatorilor cu privire la datele cu caracter personal si exercitarea acestora

in vederea protejarii la un standard cat mai ridicat a datelor utilizatorul are serie de drepturi reglementate de lege, pe care le prezentam pe scurt in cele ce urmeaza, rugandu-va ca pentru orice detalii suplimentare sa nu ezitati sa contactati responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal din cadrul Societatii noastre, utilizand detaliile de contact urmatoare: contact@enor.ro, Galati, strada Traian nr. 453, telefon .

 

·        Dreptul de acces

Utilizatorul are dreptul de a obtine accesul la datele sale cu caracter personal pe care le prelucram, precum si dreptul de a obtine copii ale acestora. La solicitarea utilizatorului, prima astfel de copie va va fi oferita de catre noi in mod gratuit, urmand ca eventualele copii suplimentare pe care le veti solicita sa poata fi supuse unei taxe corespunzatoare efortului necesar de extragere si formatare pentru transmitere. Copia datelor avand caracter personal va poate fi oferita fie in format electronic, fie in format fizic, in functie de solicitarea dvs. şi de natura datei solicitate. Pentru solicitarea informatiilor despre datele cu caracter personal existente in site, precum si pentru a solicita stergerea partiala sau totala a acestor date, este nevoie sa fie adresata cererea folosind adresa de e-mail contact@enor.ro sau sa fie expediata o scrisoare prin posta sau curierat la sediul social al NOR.

De asemenea, utilizatorul are dreptul sa obtina orice informatii suplimentare relevante (cum ar fi motivul prelucrarii datelor cu caracter personal, categoriile de date cu caracter personal pe care le colectam, informatii privind prelucrarea si divulgarea acestor date si orice alte asemenea informatii).

·        Dreptul la rectificarea datelor

Utilizatorul are dreptul de a obtine rectificarea oricaror inexactitati ce vizeaza datele sale cu caracter personal prelucrate de catre noi. De asemenea, are dreptul de a obtine completarea oricaror date cu caracter personal care sunt incomplete. Orice utilizator este incurajat sa contacteze site-ul la adresa sales@enor.ro ori de cate ori observa ca exista o inexactitate in privinta datelor sale cu caracter personal sau ca datele sale cu caracter personal prelucrate de catre NOR sunt incomplete.

 

·        Dreptul la stergerea datelor

Utilizatorul are dreptul la stergerea datelor avand caracter personal. Acest drept nu este un drept absolut, ceea ce inseamna ca legea instituie anumite limitari in privinta exercitarii acestui drept („dreptul de a fi uitat„).

 

·        Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor

Utilizatorul are dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor sale cu caracter personal pe care le colectam si prelucram, in special in cazul in care contesta exactitatea datelor, in cazul in care prelucrarea datelor este ilegala ori in cazul in care prelucrarea acestor date nu mai este necesara, potrivit legii.

·        Dreptul de a obiecta

Utilizatorul are dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor avand caracter personal de catre noi, in special in cazul in care prelucrarea se realizeaza in scopuri de marketing sau din motive legate de situatia particulara in care se afla acesta, caz in care datele acestuia trebuie anonimitate in cel mai scurt timp de la sesizarea obiectarii din baza de date a site-ului si anonimizarea acestora trebuie confirmata utilizatorului.

·        Dreptul la retragerea consimtamantului

Pentru datele cu caracter personal prelucrate pe baza consimtamantului, utilizatorul are dreptul de a isi retrage consimtamantul in orice moment, la fel de usor cum l-a si acordat initial. Retragerea consimtamantului nu va afecta insa legalitatea prelucrarii datelor pe care am realizat-o inainte de retragerea consimtamantului. Dreptul la retragerea consimtamantului nu este unul absolut, ceea ce inseamna ca exista cazuri in care datele nu vor fi sterse ca urmare a retragerii consimtamantului (de exemplu in cazul in care datele avand caracter personal sunt folosite pentru ca site-ul sa se conformeze unei obligatii legale). Aplicarea retragerii consimtamantului se aplica din momentul inregistrarii acesteia si operarea retragerii consimtamantului se va realiza in maximum 3 zile lucratoare de la inregistrare.

·        Dreptul de a depune o plangere in fata autoritatii competente

Utilizatorul are dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu referire la aspectele ce privesc prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Societatea noastra.

 

·        Procesul decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri si dreptul de a solicita ca deciziile bazate pe prelucrarea automata a datelor  sau care  afecteaza intr-o masura semnificativa sa fie luate de persoane fizice, nu exclusiv de computere

Datele cu caracter personal sunt colectate si prelucrate printr-un proces decizional automatizat in vederea personalizarii informatiilor şi comunicarilor comerciale adresare dumneavoastra. Procesul decizional automatizat ce implica datele de sanatate are la baza consimtamantul dumneavoastra expres.

in cadrul acestor procese datele dumneavoastra sunt protejate prin masuri de securizare speciala de tipul criptarii datelor si securitatii avansate la nivel de server al bazei de date.

Aveti dreptul de a solicita modificarea modului in care sunt prelucrate automat datele dumneavoastra personale, solicitand verificarea procesului automatizat prin interventie umana. in acest scop va rugam sa ne contactati la adresa de email sales@enor.ro.

 

5) Exercitarea drepturilor

Pentru ca utilizatorul sa isi poata exercita drepturile precizate mai sus, pentru a ne adresa orice intrebare referitoare la aceste drepturi sau pentru a ne cere lamuriri cu privire la oricare dintre prevederile acestei informari, va rugam sa ne contactati oricand, utilizand informatiile de contact.

Cum se pot transmite cererile sau plangerile – persoana de contact?

Pentru a afla mai multe informatii cu privire la datele cu caracter personal, cu privire la modul in care datele sunt colectate, prelucrate si protejate sau pentru a cere orice lamuriri referitoare la cele mentionate in acesti Temeri si Conditii orice utilizator poate contacta la orice moment responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal din cadrul companiei, adresandu-se prin mail la sales@enor.rosau prin corespondenta postala la Galati, strada Traian nr. 453.

 

Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 Legea aplicabila

 Prezentul contract este supus legii Romane. Eventualele litigii aparute intre NOR si utilizatori/clienti/cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti Romane competente.

 

Actualizarea Politicii de confidentialitate

Putem actualiza ocazional aceasta Politica de Confidentialitate. Daca o facem, vom schimba “data efectiva” in partea de sus a politicii de confidentialitate. inainte de a face orice actualizare care ar face ca aceasta politica de confidentialitate sa fie mai putin restrictiva in ceea ce priveste utilizarea sau dezvaluirea datelor personale colectate inaintea actualizarii, vom notifica in prealabil actualizarea prin publicarea unei notificari pe site-ul nostru web, in partea superioara sau inferioara a politicii actuale de confidentialitate. Va incurajam sa revizuiti periodic aceasta politica de confidentialitate, pentru a va informa in legatura cu colectarea, utilizarea si dezvaluirea informatiilor personale. Utilizarea continua a site-ului noastru reprezinta acordul dvs. cu politica de confidentialitate actuala.

 

 Contact

Pentru intrebari, reclamatii si informatii suplimentare, ne puteti contacta la: contact@enor.ro